La maternitat torna a les dones éssers polifacètics!

dijous, 25 d’abril del 2013

Macarrons integrals amb bolonyesa vegana (Veganyesa)

Avui m'he animat a transformar el ragú de bolonyesa que sempre havíem fet a casa amb carn de vedella en una salsa vegana al 100%! Com? Simplement he canviat la carn, el cadàver d'un pobre bebè de vaca (i espero no ofendre ningú, però cada vegada que veig carn no puc evitar pensar-ho), per soja texturitzada! I ha quedat genial!



La recepta :


INGREDIENTS (6-8 persones) :

- 200g de soja texturitzada fina
- 4 o 5 pastanagues
- 2 o 3 fulles d'api
- 2 cebes mitjanes
- Farigola
- 2 fulles de llorer
- Vi negre
- Salsa de tomata (casolana millor)
- Macarrons integrals

PREPARACIÓ :

Tallem les verdures a trossos grossos i les posem a la picadora; fa falta que no quedin trossos massa grossos però que tampoc quedi com una pasta, ha de quedar picat petit.

En una paella posem un raig d'oli i, quan sigui calent, afegim les verdures picades i les fregim a foc mitjà fins que quedin cuites. 

Mentre es fregeixen, fem bullir aigua per rehidratar la soja texturitzada. Al paquet hi posa que fa falta el doble de volum que la soja (es a dir, si teniu 200 g de soja heu de bullir 400g d'aigua), però jo n'hi poso una mica més perquè quedi ben hidratada. L'excés d'aigua, si n'hi ha, el traurem colant la soja amb cura.

Afegim la soja rehidratada a la paella amb les verdures i ho remenem. Podem afegir la farigola i el llorer. Anem remenant perquè la soja agafi el gust de les hortalisses. 

Afegim dos o tres gots de vi negre (depenent si us agrada notar-ne el gust o no) i esperem a que es redueixi la salsa. Quan ja s'hagi evaporat quasi tot el líquid, es hora de posar-hi la salsa de tomata al gust. Jo també hi afeigeixo un got d'aigua i deixo que tot faci xup-xup i que la salsa es vagi reduïnt fins que queda amb la textura que m'agrada.




I ja està! Només ens falta coure la pasta integral seguint les onstruccions ja que sol tardar més en quedar cuita que la pasta normal i ja tenim el nostre pat de pasta a la veganyesa que contribueix a salvar vides! I queda molt bona, creieu-me i proveu de fer-la! 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada